Artykuły: Wszystkie Artykuły
• Kutia: potrawa z kresów
Mak to nieodłączny element świątecznych potraw. Głównie przygotowywany w postaci ciasta czyli makowca, ale także jako główny składnik tradycyjnej...
2011-12-24
• Nie bójmy się lepić pierogów
Pierogi z farszem, przygotowane z mięsem, twarogiem, owocami, a na Święta Bożego Narodzenia z kapustą i grzybami. Wytrawne czy na słodko, gotowane...
2011-12-23
• Z Chełmna do Vogue. Paulina podbija świat
Ma tylko 18 lat, a swoimi sukcesami mogłaby obdarować niejedną 50 latkę. Dowód? Jej zdjęcia kilkukrotnie wyróżniono na stronie włoskiego Vogue....
2011-12-22
• Becikowe tylko dla systematycznych
Święta, święta, a po świętach odliczanie do nowego roku. Znamy już niektóre zmiany, jakie nam przyniesie. Czekają nas między innymi odmienione...
2011-12-22
• Chełmno: wygraj bilety na koncert Małpy
W Chełmnie ostatnio zrobiło się wyjątkowo gorąco. Częstotliwość organizowanych imprez i atmosfera im towarzysząca przekonały nas, że Chełmno całym...
2011-12-21
• Pociąg widmo. Dokąd pobiegła KDP na fikcyjnej mapie?
Niezależnie od tego gdzie, to i tak za daleko. Nowy rząd może bowiem przesunąć realizację projektu Kolei Dużych Prędkości do roku 2030. W pierwszej...
2011-12-20
• To już 168 lat
Ebenezer Scrooge... kto z nas będąc dzieckiem nie poznał tej wyjątkowo mrocznej postaci? Dokładnie 168 lat temu ukazała się sławna opowieść...
2011-12-19
• Karp na Święta – tradycja czy morderstwo?
Karp na świątecznym stole to obowiązek. Smażony, pieczony, w galarecie czy sałatce. Dla niektórych Święta nie istniałyby bez karpia i z całą...
2011-12-16
• Oszronione szyby mogą Cię kosztować podwójnie
Za jedną brudną lub oszronioną szybą może czaić się utrata zdrowia, życia lub – w najlepszym przypadku – portfel szczuplejszy o nawet 500 zł. Jak...
2011-12-14
• Szeptem do mnie NIE mów…
Głosem można uwieść, oczarować, a nawet zawładnąć sercem wybranka. Niestety, zima to okres, który wyjątkowo sprzyja wszelkim infekcjom oraz...
2011-12-12